Min handlekurv

Lukk

Botanik

Om det er en gave til deg selv eller andre, vi pakker det nydelig inn og gjør alt vi kan for at din kundeopplevelse skal være helt topp. Vi skal alltid gå den ekstra milen for kundene våre.

vår filosofi

Vi skal alltid gå den ekstra milen for kunden

Planter kan være det hemmelige våpenet mot covid19

Har du noen gang kommet inn i et rom og følt en ro? Det er mange måter å oppnå en slik følelse på – kunst, familiebilder, pene farger, og ja, planter! Ikke bare vil planter lyse opp rommet, det er også bevist at planter har store positive helseeffekter, som igjen kan gi deg et forsprang i å holde deg frisk gjennom vinteren.

 

Visste du at ved å ha planter hjemme kan du:

 1. Øke oksygenmengden i huset ditt, som igjen kan føre til at du puster bedre
 2. Øke fuktigheten i rommet, som hjelper med å holder luftveiene i sjakk
 3. Rengjøre luften du puster inn fordi planter reduserer opp til 87% av giftstoffer man har i hjemmene sine som er funnet i tepper, rengjøringsmidler, og maling bla. Plantene trekker nemlig forurensningen ned i jorden hvert døgn
 4. Forbedre helsen din ved å redusere utmattelse, forkjølelse, hodepine, hoste, sår hals, og influensa lignende symptomer.
 5. Og for de som jobber eller studerer hjemmefra, planter er bevist å øke fokuset ditt

Hos Botanik harvi et bredt utvalg av unge og gamle planter som vi leverer kontaktfri hjem til deg. Vi kan også hjelpe deg med å påse at krukker og vaser passer til din stil hjemme. Om det er til deg selv, eller noen du er glad i, så sende en plante er den beste måten å vise at du bryr deg på. Det vil være en ære for oss hos Botanik å kunne hjelpe deg med å sende akkurat den beskjeden.


Faktaopplysningene kommer fra følgende kilde: https://www.bioadvanced.com/articles/5-benefits-

Botanik skal være en deilig verden av planter og blomster som gir inspirasjon og god energi

- Hedda Braathen  

Blomster viser kjærlighet – og så mye mer!

Med vinteren kommer ski, jul og varm sjokolade.

De siste ukene har vært krevende med nye føringer og covid19 begrensninger som er ment for å holde oss friske, men også fra hverandre. Siden vi ikke vil ha mulighet til å tilbringe tid med familie, venner og kollegaer de neste ukene, spre glede med blomster istedenfor

I tillegg til å få folk til å smile, vil blomster

 1. reduserer stress
 2. Øke humøret ditt – det gjelder kvinner og men!
 3. Hjelpe hukommelsen
 4. Hjelpe med søvn
 5. Fysisk lege
 6. Øke libido (ja, du leste riktig!)

Du vet hvor godt det føles når du får gammeldags brev i posten. Se for deg den følelsen når du åpner døren og det er en nydelig bukett der. Det er følelsen vi lever for! Blomster er en enkel og veldig effektiv måte å sende noen du er glad i en beskjed om at du tenker på de – og med Botanik sin 5 dagers holdbarhetsgaranti vil den beskjeden vare hele uken. Sørg for at de du er glad i vet at du tenker på de med blomster, en plante, et luktelys, eller andre gaveideer fra Botanik for å lyse opp dagen deres. Mange trenger det som mest i disse dager.

 

Inspirasjon - jul

Vi elsker jul. La oss inspirere deg med noen av våre favorittbilder og inspirasjoner

Botanik i Melk & Honning

Melk & Honning har snakket med et knippe eksperter om hvilke planter som vil dominerer Insta-feeden din i 2020.

Tilbake til naturen

– Planter fra vårt eget klima vil vi se mye til fremover, sier Anne Mina Lillelien i Mina Milanda til Melk & Honning.

Hun trekker frem bregner og Terrarium, som er plantet i glass – og har et eget økosystem. Gjerne kreativt dekorert med andre naturelementer, som skjell og stein. Mosesorter, også i glass, er en annen trend hun har tro på for 2020.

Foto: Instagram / Mina Milanda

– Alt som gir fukt og et levende selvstendig uttrykk. Det forklarer trenden med at vi vil ha et stykke natur inn.

– Hvorfor tror du vi er så opptatt av grønne planter?

– Fordi det er så eksistensielt for oss mennesker. Vi er avhengig av naturen, også på et estetisk nivå. Det får oss til å trives, puste og leve. De øker rett og slett livskvaliteten vår.

Lillelien mener at plantetrenden vil øke kunnskapen vår om å omgi seg med levende materialer, og at det vil gå over til å bli en livsstil – slik at vi kommer enda nærmere naturen.

Tropiske trender

John Andrè Hanøy, mannen bak nisjebutikken Luck Oslo på Grünerløkka, mener grønne planter gir oss den jordingen vi trenger, og lar oss ta med naturen inn i hjemmet vårt.

Han spår at 2020 er året der vi fortsett vil se mye av tropiske grønne planter, men at det også blir mer farger på bladene.

Foto: Instagram / @luck_botanical

– Dette året kommer vi til å se mye spraglete planter som calathea, maranta, syngonium, hoya og philodendron.

Monstera, philodendron birkin og aglaonema prestige. Foto: Instgram @luck_botanical

Hanøy trekker også frem begonia, som kommer i alle varianter og farger. Trenden med sukkulenter og kaktuser fortsetter. Trendplantene monstera og strelitzia nicolai vil vi fortsatt se mye av, tror han.

– Planter som vi ikke har sett i Europa tidligere kommer også til dukke opp.

Han mener planter og plantestell ikke lenger er forbehold eldre damer.

– Det som er spesielt fint er at det nå er mange menn som kjøper og samler på planter. Sånn var det ikke tidligere.

Handler planter som kunst

Den store etterspørselen etter planter og blomster har gjort at stadig flere våger å satse på nisjekonsepter, slik som plantebutikker som ikke er en del av en kjede.

Tessi Werner, Camilla Storemark og Hedda Braathen driver Botanik på Majorstuen i Oslo. Foto: Instagram/ @Botanik

Akkurat det har jentene bak Oslos nye plantebutikk gjort. Botanik satser på hverdagsluksusen planter og blomster gir.

– Vi tror trenden med planter er todelt. Behov og utsmykning. Det ligger i vår natur å ønske å omgi oss med planter da de produserer oksygen, forteller daglig leder, Hedda Braathen.

Plantene de spår kommer til å bli mest trendy i 2020 er store tropiske planter samt hengeplanter.

– Strelitzia har lenge vært en favoritt, og er fortsatt elsket av mange. Areca- og Veitchia-palmer understreker tropetrenden som også vil prege interiørbildet i 2020, slår Braathen fast.

Hun forteller videre at det store fokuset på grønne planter de siste årene har gjort at vi er mer bevisst på hva som gir oss ro og glede.

Fiolinfiken, grønn bukett og luftplante. Foto: Instagram / @botanik

– De fleste av oss har opplevd å sitte i trendy miljø med planter. Da spiller underbevistheten inn, og hjernen gir oss beskjed om at «dette liker vi» og vil ha mer.

Braathen forteller at måten vi handler planter på har forandret seg etter at det grønne skiftet kom. Nå ser vi på plantekjøpene våre på en helt annen måte.

– Vi ser at folk handler planter mer som kunst. De ønsker store planter som gir en wow-effekt, og planlegger ofte hele rommet rundt en statement-plante. «Bigger is better».