Handlekurv

7 triks for å forlenge holdbarheten til blomstene dine

Dersom du leser dette betyr det at du elsker ferske blomster like mye som vi gjør, og at du ønsker at de skal vare så lenge som overhode mulig. Her kommer noen enkle grep du kan ta så du får mest mulig ut av hver eneste blomst. I tillegg er det noen litt rare måter – jeg tror Trump mikset blomster og verdenspolitikk da han foreslo å tilføre blekningsmidler i vannet for å øke resistens mot covid19. Frykt ikke, vi vil guide deg i riktig retning.

  1. Gi stilkene et ferskt kutt ca. hver annenhver dag

Kutt enden på stilkene i en 45 graders vinkel, gjerne med saks. Ved å gi blomstene dine et friskt kutt hver andre dag, vil du hjelpe de å absorbere vann raskere som igjen vil redusere dehydrering

  1. Bytt vann hver dag

Bytt vannet hver dag. Blomstene elsker ferskt og kaldt vann.

  1. Ren vase

En ren vase vil hindre bakterier i å feste seg og derav øke holdbarheten på blomstene.

  1. Blomstermat (næring)

Vi legger det ved for en grunn. Blomstene elsker det! Sørg for at blomsternæringen løser seg skikkelig opp i vannet før du setter blomstene i vasen. Har du ikke mer blomsternæring, kan du tilføre det kalde vannet bitte litt sukker, eller 3-5 dråper blekningsmiddel (ja, du leste riktig!). Husk å røre godt.

  1. Ta vekk blader i vannet

Det er veldig viktig å ta vekk blader fra stilker og blomsterhodet som ligger i vannet for å forhindre bakterievekst som tar vekk næringen til blomstene. I tillegg hjelper det med å få buketten til å se enda penere ut. Fun fact: noen blomster, eksemepelvis roser, har «beskyttelsespedaler» dvs. et ytre lag blader av blomsterosen. Ved å ta vekk disse får du rosene til å åpen seg helt.

  1. Unngå direkte sollys

Samtidig som at blomster trenger sollys for å vokse, vil sollyset også forårsake at blomstene visner fortere dersom de står i direkte sollys når de er kuttet. Er ikke det interessant?! Så selv om blomster er utrolig vakkert i vinduskarmen, er det bedre å sette de i et områder med mindre sollys, eller andre varmekilder da dette vil være med på å redusere holdbarheten. En annen fun fact er at du bør holde blomstene dine unna fersk frukt – fersk frukt utgir etylen gass som resulterer i at blomstene dine visner fortere

  1. Pakk blomstene dine inn om natten

Tenk på kjøleskapet ditt som sengen deres! Ved å sette blomstene kaldt om natten, i eksempelvis et kjøleskap eller kjølerom (ikke under 5 grader), er en av de beste måtene å forlenge levetiden til blomstene dine. Ikke prøv med snø eller åpent vindu vel og merke, trekk liker de overhode ikke.

Hvis dette høres ut som mer jobb enn du ønsker, slapp helt av – vi garanterer 5 dagers holdbarhet!

Del

nb_NO